Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Can anybody help me with MAAS installation? I installed it on 1 of my computers, configured DHCP server and now 3 PCs are in their own private network. I tried to add node via PXE image, but "Can not apply stage final, no datasource found! Likely bad things to come!" error comes after giving me option to log in. Then I tried to add node via web interface, but after adding it node's status is always "commisioning". So what should I do know? Any help is appreciated. Thank you P.S. English is not my native language, sorry for any type of errors.

share|improve this question

1 Answer 1

You need to log in to the maas server via ssh and run:

maas-cli <user-id> nodes acquire hostname=<name-of-server-you-added-in-ui>.

Once it's acquired then you will be able to pxe boot it.

Here is an example:

oot@Ubuntu1204Server:~# maas-cli root nodes acquire hostname=test1
{
    "status": 6,
    "macaddress_set": [
        {
            "resource_uri": "/MAAS/api/1.0/nodes/node-8bd4730e-e5ef-11e2-9310-fa163e76111f/macs/fa:16:3e:42:4b:46/",
            "mac_address": "fa:16:3e:42:4b:46"
        }
    ],
    "netboot": true,
    "hostname": "test1",
    "power_type": "",
    "system_id": "node-8bd4730e-e5ef-11e2-9310-fa163e76111f",
    "architecture": "amd64/generic",
    "tag_names": [],
    "resource_uri": "/MAAS/api/1.0/nodes/node-8bd4730e-e5ef-11e2-9310-fa163e76111f/"
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.