Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free.

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I am running 10.10 Desktop version and it has been working for a month or so. All of a sudden, I am getting "random" freezes from 5-15 minutes after startup. The system never comes back and I have to reboot. I am an Ubuntu/Linux newbie, so I don't know how to begin to diagnose the problem. Another thing to mention is that I am running Linux inside of VirtualBox 4.0.4.

Are there logs I can checkout? Anything else I can consider? I can provide more level of detail if needed - I just don't know what else is relevant. Thanks!

share|improve this question

put on hold as off-topic by Braiam, dn-ʞɔɐq ɹW, David Foerster, waltinator, Eric Carvalho 17 hours ago

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "This describes a problem that can't be reproduced that seemingly went away on its own or was only relevant to a very specific period of time. It's off-topic as it's unlikely to help future readers." – Braiam, dn-ʞɔɐq ɹW, David Foerster, Eric Carvalho
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

up vote 0 down vote accepted

The problem was caused by VirtualBox and the fact that I had 4 virtual processors set for the virtual machine. After changing this back to 1, everything worked correctly.

share|improve this answer

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.