Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I get crackling sound when I play some mp3 files. The files are ok because I checked in other machines. I am using ubuntu 13.04. As suggested in Skype and VLC sounds sizzle/distorted/bad, I tried the following:

I edited:

 /etc/pulse/default.pa 

by finding the line (as I do not have the load-module module-hal-detect line):

 load-module module-udev-detect use_ucm=0

I deleted use_cnm=0 and replaced it with tsched=0

Then the crackling sound was gone but the volume bar in the sound applet stopped working. I do not delete_cnm=0 and write tsched=0 next to it, the applet works ok but the crackling sound is now present.

Any solutions would be greatly appreciated. (Please note that the solution given in the above link does not mention the existence of use_cnm=0 after load-module module-udev-detect)

I should also note that I have both windows7 and ubuntu installed. After installing ubuntu and when I am in windows mode, the output and microphone jacks are not working. On the other hand, the laptop speakers seem to be working both as speakers and microphone (I know because they amplify the sounds of the room I am in!). The output jack is working fine in ubuntu mode but not the microphone jack.

I do not know if the 2 problems are related but if you had any suggestions it would be of great help.

Thanks!

Edit: I did that and in my /etc/pulse/default.pa file I now have:

### Automatically load driver modules depending on the hardware available
.ifexists module-udev-detect.so
load-module module-udev-detect use_ucm=0 tsched=0
.else
### Use the static hardware detection module (for systems that lack udev support)
load-module module-detect tsched=0
.endif

But unfortunately it is still not working properly....

share|improve this question
    
Who told you to replace it ? ... you just need to add the tsched=0 in end of line ...... –  Qasim Jun 15 '13 at 1:31
    
askubuntu.com/questions/307951/…. –  Qasim Jun 15 '13 at 1:36
    
Hi Qasim,Thanks for your reply but unfortunately it didnot work at the moment in /etc/pulse/default.pa I have: –  user167332 Jun 15 '13 at 1:44
    
### Automatically load driver modules depending on the hardware available '.ifexists module-udev-detect.so' load-module module-udev-detect use_ucm=0 tsched=0 .else ### Use the static hardware detection module (for systems that lack udev support) load-module module-detect tsched=0 .endif' –  user167332 Jun 15 '13 at 1:45
    
Can you revert back all changes and just edit 2 line which i have mentioned and reboot your pc, & check if its working properly –  Qasim Jun 15 '13 at 1:49

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.