Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I'm having trouble using my Ubuntu VM (virtual machine). Here is all the information shown on my VirtualBox Manager:

General:

Name: Ubuntu 13.04
I Operating System: Ubuntu

System:

Base Memory: 512 MB
I Boot Order: Floppy, CD/DVD-ROM, Hard Disk
I Acceleration: VT-x/AMX-V, Nested Paging, PAE/NX

Display:
 Video Memory: 12 MB
I Remote Desktop Server: Disabled

Storage:
 Contoller: IDE
, IDE Secondary Master: [CD/DVD] ubuntu-13.04-desktop-i1386.iso (794.00 MB) (Note that this is a .iso image stored on my MacBook running Mac OS X Lion)
I Controller: SATA
, SATA Port 0: Ubuntu 13.04.vdi (Normal, 8.00 GB) VDI stands for Virtual Disk Image

Audio:
 Host Driver: CoreAudio
I Controller: ICH AC97 (A friendly notice that my speakers aren't working at the moment)

Network: Adapter 1: Intel PRO/1000 MT Desktop (NAT)

USB: Device Filters: 0 

Shared Folders: None

Description: Slowbuntu 13.04, the Slowest Ubuntu yet I WARNING: This version of Ubuntu is too noisy and slow for approval. (I made that up to describe how slow this VirtualBox VM is)

I've also got some information about my current computer:

Operating System: MAC OS X Lion (Version 10.7.5) I MacBook Early 2008 White
I Processor: 2.4 GHz Intel Core 2 Duo I Memory: 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM I TM and © 1983 - 2012 Apple Inc. All Rights Reserved. Licence Agreement

If you've got a suggestion/solution, please reply and I will check if it's work. I can't open a application when clicking on it, and it's super slow with effects. Please forget about typos because this was made manually. I got the mac from my uncle.

Adrian.

share|improve this question

marked as duplicate by Eric Carvalho, belacqua, Basharat Sialvi, Radu Rădeanu, Takkat Jun 9 '13 at 8:36

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

    
In case the solution mentioned in the question above does not work (it caused severe artifacts on my system) see: askubuntu.com/questions/289677/… –  Takkat Jun 8 '13 at 10:56
    
Thanks. It was the memory –  Adrian Widjaja Jun 8 '13 at 20:56
    
It's already solved. It's faster now –  Adrian Widjaja Jun 9 '13 at 8:37
add comment

Browse other questions tagged or ask your own question.