Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have Ubuntu 12.04 LTS and for some reason I get no sound whatsoever in a few programs. VLC, Hydrogen, GNOME MPlayer, and Movie Player work fine, but Banshee, Rythmbox, Chromium, Konquerer and Firefox have no sound. The system makes that bubble-thingy sound at startup and the System Testing for the audio works. It's all very strange.

The problem affects the program no matter how I listen (speakers or headphone jack) on my laptop.

I have tested/checked the alsamixer (alsamixer) to make sure that the sound isn't muted.

This is rather annoying and I would like to fix it, help!

EDIT:

Here's what I get in terminal when I start Banshee via banshee

[Info  18:00:10.944] Running Banshee 2.4.1: [Ubuntu 12.04 LTS (linux-gnu, i686) @ 2012-07-17 02:32:36 UTC]
[Warn  18:00:16.206] Caught an exception - System.ApplicationException: No support GNOME Settings Daemon could be reached. (in `Banshee.MultimediaKeys')
at Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService.Banshee.ServiceStack.IExtensionService.Initialize () [0x00000] in <filename unknown>:0 
at Banshee.ServiceStack.ServiceManager.StartExtension (Mono.Addins.TypeExtensionNode node) [0x00000] in <filename unknown>:0 
[Warn  18:00:16.207] Extension `Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService' not started: No support GNOME Settings Daemon could be reached.
[Info  18:00:16.229] Updating web proxy from GConf
[Warn  18:00:16.277] Caught an exception - System.ApplicationException: No support GNOME Settings Daemon could be reached. (in `Banshee.MultimediaKeys')
at Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService.Banshee.ServiceStack.IExtensionService.Initialize () [0x00000] in <filename unknown>:0 
at Banshee.ServiceStack.ServiceManager.StartExtension (Mono.Addins.TypeExtensionNode node) [0x00000] in <filename unknown>:0 
[Warn  18:00:16.277] Extension `Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService' not started: No support GNOME Settings Daemon could be reached.
[Info  18:00:16.279] All services are started 4.343458
[Info  18:00:17.015] AmazonMP3 store redirect URL: https://one.ubuntu.com/music/store/amz/
[Info  18:00:18.672] nereid Client Started
[Info  18:00:18.932] GStreamer version 0.10.36.0, gapless: True, replaygain: False
share|improve this question
    
what architecture you are using 32 bit or 64 ? I think its thr problem of drivers and compatility issue –  Yousaf Ehsan Jun 3 '13 at 17:24
    
Have you tried to start them from the terminal and check if you get any error/warning printed? Also you have double-checked this is not a codec problem, right? (as Rhythmbox and totem use the same "backend" it is very unlikely...) –  Salem Jun 3 '13 at 18:03
    
@YousafEhsan I am using the 32 bit architecture. –  RPi Awesomeness Jun 3 '13 at 21:51
    
@Salem I edited the question for banshee. I have to go eat and then I will do the Rythmbox one –  RPi Awesomeness Jun 3 '13 at 22:04
1  
What do you have in this tab in sound configuration? i.stack.imgur.com/DFZin.png –  Leo Jun 3 '13 at 22:15
show 1 more comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted
+50

Well, I'll post my comment as a answer as I fixed it:

Maybe you have this configuration in silence:

Configuration window

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.