Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I installed PulseAudio two weeks ago and since then I've been trying to open it and it doesn't.

Does anyone have any solution?

P.S. I have a horrible Speaker set.

share|improve this question
add comment

2 Answers 2

PulseAudio is included and configured for you already in Ubuntu by default, you don't have to run it manually. So, if you have some problems with sound, I don't think that is because of PulseAudio. It could be a bug or maybe a hardware problem.

You can check it if is working ok with pulseaudio --check in a terminal - produces no output on the console except for errors to stderr.

See man pulseaudio for more informations.

Also, for more help, you can follow this question: Sound problems after upgading to 13.04 and this Sound Troubleshooting Procedure.

share|improve this answer
add comment

You could try to remove it with:

sudo apt-get autoremove pulseaudio

and update and reinstall with:

sudo apt-get update && sudo apt-get install pulseaudio

If this does'nt work, maybe you can find some help in one of these steps:

Ubuntu Sound Troubleshooting

share|improve this answer
1  
You may want to read this: voices.canonical.com/david.henningsson/2012/07/13/… –  Takkat May 28 '13 at 6:50
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.