Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

My 32 bit OEM 1 gb ram wont shut down after I select 'shut down' from the drop box on the right top corner. Also, when I press the power button on the notebook nothing happens. Help? The machine shuts down / restarts properly when the command prompt is used, 'suspends' then restarts after a few seconds: the output while in suspend contains a few errors; "device already exists", cannot hot-add device", "Link training error", "USB `1-3 device descriptor read 8 (read 64) error" , "failed to check link status"....there is additional code headings that can be referenced if need be. The option to restart also is missing from the contents of the right hand top corner drop box. The initial error I did get twice on startup was that the software center had to 'close unexpectedly'.

share|improve this question
    
Try using the command line sudo shutdown -r 0 for and tell us what messages you see. (That's like hitting "restart"). –  Brandon Bertelsen Apr 27 '13 at 2:01
    
What kind of laptop do you have? –  Brandon Bertelsen Apr 27 '13 at 3:16
    
its an OEM Durabook Intel® Pentium(R) Dual CPU T3200 @ 2.00GHz × 2 –  lightning Apr 27 '13 at 5:14
    
is there a way to pause the shutdown long enough to read the output in the black shutdown screen? –  lightning Apr 27 '13 at 18:23
add comment

2 Answers

Reinstall unity, This works on most cases, and it is reliable because you wont lose anything if something wrong happens ;)

Which drivers have you installed? and services (like apache) they may wont work properly on 13.04, write them so I check them myself and tell you if they have any problems on 13.04 ;)

EDIT: Does synaptic or apt-get commands give you errors?

share|improve this answer
    
... It restarts and shuts down using the terminal shell without errors –  lightning Apr 27 '13 at 18:32
    
I guess this is about unity, I've never felt that unity is a stable DE, have you tried reinstalling it? Do you have other desktop environments? do they have the same issue? –  Mohibeyki Apr 27 '13 at 18:35
    
initially I installed the unity tool and I have since removed it. the situation is unchanged –  lightning Apr 27 '13 at 19:07
    
runserver/sqlite is not working either –  lightning Apr 27 '13 at 19:09
    
Do you mean Unity Tweak Tool? Did you mess with Unity settings? –  Brandon Bertelsen Apr 27 '13 at 22:13
show 1 more comment

this could be caused by a permission issue.

my firefox wouldn't start from the launcher, but it starts from the terminal. do this and see if shutdown worksa after:

$ chown -hR $USER .gnome2/
$ chown -hR $USER .gnome2_private/
share|improve this answer
    
maybe its a permission issue or maybe its Unity but that code didnt work. –  lightning Apr 28 '13 at 17:21
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.