Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Switching users is not reliable; when switching users, often when returning to the first logged-on user, the computer ends up a blank screen and I must turn it fully off with the power button. Success is somewhat likely if a minimum of programs are running. I prefer a complete log-off, as it is.

Because there is a lot of screen flickering generally during these operations, I have taken care to make the monitor settings identical. But this doesn't help.

I use Ubuntu Lynx with Gnome desktop. I have an Nvidia 3DForce FX5600, set to 1280x960 at 60hz; displayed on a ViewSonic VG2021m. "Desktop effects" is set to lowest/normal (solves bad screen-flicker issue). The gnome-power-manager app is removed because it caused problems when logging off.

Your recommendation?

UPDATE

Will re-install fresh with Meerkat 10.10 and update this post when I see what I've got.

share|improve this question

closed as too localized by Luis Alvarado Mar 14 '13 at 17:05

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Check the system logs and compare the "successful" logs with the "unsuccessful" logs. The logs are under /var/log. Alternatively you can use System -> Administration -> Log File Viewer to view them. After looking at the logs add more details to the question so we can narrow the causes. If all else fails open an bug on launchpad. –  Li Lo Aug 22 '10 at 0:27
    
There are 20 logs with today's datestamp -- Xorg.n.log, auth.log, boot.log, daemon.log, debug, etc. so far I don't see useful-looking information. Let me know of any more specific places to look. I will try to replicate the problem and scan these files right afterward. –  Smandoli Aug 22 '10 at 4:53
    
I have the same issue. I'm still using 10.10... –  GUI Junkie Jun 19 '11 at 20:50

1 Answer 1

I think you have a bug.Try ubuntu-bug indicator-session in a terminal for a painless bug report.

share|improve this answer
    
I'm not sure where the bug report went, but the Launchpad feedback procedure was cool. I'm a bug reporter! –  Smandoli Aug 23 '10 at 19:05

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.