Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I'm currently having an issue with kubuntu, i have installed the 12.04 lts version through wubi and all went well, but after the reboot to finalize the installation I just get a window (after the start screen with the loading animation, no log ins, nothing) that says "No root filesystem defined" but there's nothing else on the screen, no background, no shortcuts, nothing, I colse it or click ok and it just reapears continuosly and if I minimize it, I'm stuck with nothing...

BTW this can't be a repost as the fix depends on the type of problems I encounter, I would request help and that you take a look at my bootinfoscript, I ran it through the "demo" option on the other boot options

Boot Info Script 0.61      [1 April 2012]

============================= Boot Info Summary: ===============================

=> Windows is installed in the MBR of /dev/sda.

sda1: __________________________________________

File system:       ntfs
Boot sector type:  Windows Vista/7: NTFS
Boot sector info:  No errors found in the Boot Parameter Block.
Operating System:  
Boot files:        /bootmgr /Boot/BCD

sda2: __________________________________________

File system:       ntfs
Boot sector type:  Windows Vista/7: NTFS
Boot sector info:  No errors found in the Boot Parameter Block.
Operating System:  Windows 7
Boot files:        /Windows/System32/winload.exe /wubildr 
                   /ubuntu/winboot/wubildr /wubildr.mbr 
                   /ubuntu/winboot/wubildr.mbr /ubuntu/disks/root.disk 
                   /ubuntu/disks/swap.disk

sda2/Wubi: _______________________________________

File system:       
Boot sector type:  Unknown
Boot sector info: 
Mounting failed:   mount: unknown filesystem type ''

============================ Drive/Partition Info: =============================

Drive: sda _______________________________________

Disk /dev/sda: 750.2 GB, 750156374016 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 91201 cylinders, total 1465149168 sectors Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes

Partition Boot Start Sector End Sector # of Sectors Id System

/dev/sda1 * 2,048 206,847 204,800 7 NTFS / exFAT / HPFS /dev/sda2 206,848 1,465,145,343 1,464,938,496 7 NTFS / exFAT / HPFS

GUID Partition Table detected, but does not seem to be used.

Partition Start Sector End Sector # of Sectors System

"blkid" output: ____________________________________

Device UUID TYPE LABEL

/dev/loop0 iso9660 Kubuntu 12.04.2 LTS amd64 /dev/loop1 squashfs
/dev/sda1 C8CE3005CE2FEB00 ntfs Sistema Reservado /dev/sda2 64D43273D4324796 ntfs

================================ Mount points: =================================

Device Mount_Point Type Options

/dev/loop0 /cdrom iso9660 (ro,noatime) /dev/loop1 /rofs squashfs (ro,noatime)

======================== Unknown MBRs/Boot Sectors/etc: ========================

Unknown BootLoader on sda2/Wubi

00000000 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 |0000000000000000| * 00000200

=============================== StdErr Messages: ===============================

umount: /isodevice: device is busy. (In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof(8) or fuser(1))

share|improve this question
1  
    
this is not a repost, I can't find a fix for my problem but I did get to run the bootloader script –  besnico Apr 13 '13 at 1:29
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.