Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I've purchased an ASUS ux32vd Ultrabook that has 2 SSD in RAID 0 configuration. I've managed to remove Windows 8 but I can't boot in Ubuntu.

When it try to create an EFI partition the installation fails. Without the EFI partition the installation finishes but no drives are shown in BIOS Boot options.

Any help will be much appreciated.

screenshot: Drives available during installation

screenshot: Boot loader installation options

share|improve this question
1  
Did you specify the mount point for the root partition? Just that I don't see anything in that column in the first screenshot. For the EFI partition the official documentation says that you don't need to set a mount point since the installer will do it for you. What is the error message when the installation fails? –  Mike C. Apr 8 '13 at 3:17

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

I finally managed to install Ubuntu on my laptop.

The installer needed (lots of) help.

In gParted:

  • I removed all partitions from the RAID (/dev/mapper/isw_dadfiaad_RAID0SYS2)
  • I added GPT partition table to RAID (Device -> Create partition table)
  • Then I created a small partition (about 350MB) at the beginning of the disk and added the boot flag to it (Partition -> Manage flags)
  • I Created an ext4 partition (about 464GB)
  • I used the remaining space (about 2GB) for swap

Error messages and warnings were poping up all the time, and gParted crashed quite a few times, but eventually it worked.

During the installation I partitioned the first partition as /boot/efi and the installation was successfully completed.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.