Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have tried installing Ubuntu 12.10 in my PC, Dell XPS L502X with Optimus (Intel i7 2630QM, nVidia GT540M).

During the installation I didn't experience any problem, the resolution it was correct: 1366x768

After rebooting the computer, the X server had an error and ask me to make a correction.

The options does appear, but I can not do anything, there is no mouse pointer, Tab and send doesn't do anything.

enter image description here

With Ctrl+F1 I change to a terminal, in the next link you'll find the contents of the xorg.log file.

I don't understand the problem, with Linux Mint 14 doesn't have any error of this kind.

Thanks in advance.

Sorry if I did a bad translation, learning Italian. :)

Original Question is here:

Problema di avvio ubunu 12.10 dell XPS L502X

Ciao,

ho provato a installare Ubuntu 12.10 sul mio PC, Dell XPS L502X con optumus (intel i7 2630QM, nvidia gt 540M).

Durante l'installazione non ho avuto nessun problema, la risoluzione era corretta 1366x768.

Una volta riavviato il portatile il server X è andato in errore e mi viene chiesto di effetturare una correzzione.

Compaiono delle opzioni, ma non riesco a fare niente, non c'è puntatore del mouse, TAB e invio non fanno niente

http://img822.imageshack.us/img822/2992/colorina2013032700132.jpg

COn CTRL+F1 sono passato a un terminale, al seguente link trovate il contenuto del file xorg.log:

http://pastebin.com/Bpjk9JKm

Non capisco il problema, con Linux Mint 14 non ho nessun errore di questo genere.

Vi ringrazio in anticipo.

share|improve this question
    
3989] (EE) Failed to load module "nv" (module does not exist, 0) I can not generate the xorg.conf file to disable the form NV –  Alessandro Poli Mar 28 '13 at 11:48

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.