Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I recently purchased an HP Omni 200xt with integrated Intel graphics. I attempted to use the Ubuntu Live CD, but couldn't get it to display anything (only the first screen with the little keyboard and "equals" logo). I tried the alternate CD and the installation appeared to go through without a hitch. But now when I boot, I again don't get any video. Though I can hear the "login" sound a few seconds after booting, the screen is black. I'm not sure how to proceed... any suggestions?

Followed instructions here and added nomodeset to grub configuration. When I add the nomodeset flag, I can actually see the Ubuntu splash loading screen. Then a text error flashes across the screen and I get dumped to a terminal.

Running "startx" I get the following errors:

(EE) open /dev/fb0: No such file or directory 
(EE) intel(0): No kernel modesetting driver detected. 
(EE) Screen(s) found, but none have a useable configuration. Fatal server error: no screens found
share|improve this question

closed as off topic by fossfreedom Mar 9 '12 at 10:52

Questions on Ask Ubuntu are expected to relate to Ubuntu within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
After booting, press <kbd>Ctrl</kbd>-<kbd>Alt</kbd>-<kbd>F1</kbd>. This should bring up a black screen with text on it. –  Hello71 Feb 20 '11 at 3:08
    
Followed instructions here: ubuntuforums.org/showthread.php?t=1497056 and added "nomodeset" to grub configuration. When I add the "nomodeset" flag, I can actually see the Ubuntu splash loading screen. Then a text error flashes across the screen and I get dumped to a terminal. Running "startx" I get the following errors: (EE) open /dev/fb0: No such file or directory (EE) intel(0): No kernel modesetting driver detected. (EE) Screen(s) found, but none have a useable configuration. Fatal server error: no screens found –  dls Feb 20 '11 at 8:34
    
X log details: ... (II) LoadModule: "intel" ... (II) LoadModule: "vesa" ... (II) LoadModule: "fbdev" ... (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev (**) using VT number 7 (WW) Falling back to old probe method for vesa (WW) Falling back to old probe method for fbdev (II) Loading sub module "fbdevhw" (II) LoadModule: "fbdevhw" ... (EE) open /dev/fb0: No such file or directory (EE) intel(0): No kernel modesetting driver detected. (II) UnloadModule: "intel" (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration. Fatal server error: no screens found –  dls Feb 20 '11 at 18:00
    
Partial success! I entered recovery mode through grub and then was able to boot using failsafe graphics mode. –  dls Feb 20 '11 at 18:23
1  
Are you still experiencing this issue? –  jrg Feb 25 '12 at 17:44