Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Sometimes my Ubuntu gets stuck with purple screen, and the only way to get out of that is a reboot. I have enabled verbose mode in grub2, but I see nothing on the screen.

Or sometimes in low resolution mode.

However, sometimes it boots correctly and prints all the things at startup.

And sometimes it gets stuck after printing "detecting usb number 3..."

My system is a Lenovo u410 with Ubuntu 12.04. I have installed bumblebee, and it works fine (I tried it with optirun). I have checked the pci devices, and both my graphic cards are known. I think there is a problem with my usb 3.0

share|improve this question
    
Is it the same without bumblebee? –  Akmur Mar 14 '13 at 10:18
    
Yes, It is. I should restart several times to finally come up with a clean boot! –  Ramyad Mar 14 '13 at 17:55
add comment

1 Answer

up vote 3 down vote accepted

I reinstalled my ubuntu again. And this time I did not install mesa-utils. (for showing my intel GPU name in system details) After that I installed bumblebee to support optimus technology. And now I can run "optirun" fine and my ubuntu starts normally.

I am going to update packages. If the problem appear again I will enable this question again.

Thanks

share|improve this answer
    
Glad it's fixed - i had exactly same issue and then i just reinstalled - i suspected mechanig tweak tool to be the culprit but i was probably wrong –  Akmur Mar 18 '13 at 13:22
    
@Akmur So what is responsible for your problem? –  Ramyad Apr 4 '13 at 21:21
    
Mmmh I am not sure, the only thing I know is that now I don't have that problem. Sorry I can't give more details. –  Akmur Apr 5 '13 at 12:02
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.