Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

This question already has an answer here:

COMPUTER: Macbook pro 7'1 (mid 2010) GRAPHIC CARD: NVIDIA 320M

Today, after a fresh install of Ubuntu Quantal Quetzal, I installed the suggested nvidia drivers from terminal by running the following command:

sudo apt-get install nvidia-current

and then:

sudo nvidia-xconfig

But when I rebooted, after chosing Ubuntu from the boot loader, the screen was black and there was nothing I could do...

How can I fix this?


Thank you roadrm for your helpful answer, but I still cannot boot into a usable system even editing the kernel and adding the nomodeset string :( I managed to boot the 3.5.0-17, but my default kernel is the 3.5.0-25 so this doesn't help... I should probably add to the informations that before installing the nvidia-current I also entered the following commands:

sudo apt-get install Linux-source

And

sudo apt-get install linux-headers-generic

In order to give The correct headers for the driver :(

share|improve this question

marked as duplicate by Jorge Castro, belacqua, bcbc, Eric Carvalho, AgentCool Apr 28 '13 at 14:03

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

    
This has been answered many times. Check out this question and see if it works for you –  Yarrgh Mar 7 '13 at 21:13
    
Leonardo - if you have lost your account login details - please reregister your account and click the link at the bottom of the page to ask for your old and new accounts to be merged. –  fossfreedom Mar 9 '13 at 12:51

1 Answer 1

It's a bit of a stab in the dark, but try this:

  • Boot the system, hold left-shift to get the grub menu

  • Press "e" to edit the kernel command line, and add "nomodeset", see here for more details on how to do this.

  • This should hopefully bring you to a usable system, even if only in console mode.

  • Now for the fun part. I suspect you're running into a bug that causes kernel modules to fail building due to missing kernel headers (bug report is here). To install the kernel headers, do

    sudo apt-get install linux-headers linux-headers-3.5.0-25-generic

Replace 3.5.0-25 by your running kernel version (use the uname -a command to see this).

  • Once the new headers are installed, do sudo apt-get install nvidia-current.

  • Closely watch the console output. If you see a message like this:

    Building only for 3.5.0-17-generic Building for architecture x86_64 Module build for the currently running kernel was skipped since the kernel source for this kernel does not seem to be installed.

    it means the module wasn't compiled due to lack of kernel headers. This will tell you the version of the headers your system is expecting.

  • Once you get the modules correctly built, reboot normally and things should hopefully work.

share|improve this answer

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.