Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I recently installed Ubuntu 12.10 64 bit version on my Sony Vaio laptop after deciding I didn't want windows 7 home premium anymore.

I originally booted the set up program for Ubuntu by extracting the files in the .iso to a folder in Windows and running the Wubi.exe but I discovered that this only made my computer have a dual boot option when powered on which is not what I wanted.

I then proceeded to install Ubuntu via usb and that seemed to work until I rebooted. Upon reboot the screen went purple as if it was going to load up Ubuntu but instead it just black screened and hung there. I then force shut down the laptop and turned it back on. This time when the system started up I got a menu with the options of Ubuntu and Advanced options for Ubuntu. I chose Ubuntu and the system started just fine but the black screen continued to appear whenever I rebooted.

I tried formatting the hard drive and re-installing Ubuntu that way but the problem persisted. I am at a loss with what to do. I have and AMD ATI Radeon Graphics card which I believe is the cause if the problem but I still don't know how to fix the issue.

How can I fix this ?

share|improve this question
    
If you press ESC during boot (black screen) to see verbose (ugly) output. Maybe you can tell where it's hanging. My only other suggestion would be to try unetbootin vs wubi. –  earthmeLon Feb 26 '13 at 18:59
    
Pressing escape stops the hanging but it doesn't stop it from happening in the first place. –  Jeremy Novoa Feb 26 '13 at 19:08
    
The point was that pressing ESC when you see the pretty Ubuntu splash would give you additional information, such as the program/module causing the problem. –  earthmeLon Feb 26 '13 at 19:09
    
Oh I apologize I misunderstood. Anyway the first issue I see is that it cant open dev/mapper/ubuntu-root No such file. The second is that one of the objects that loads says FAIL in red letters on the right side of the screen. –  Jeremy Novoa Feb 26 '13 at 19:17
    
Im trying to identify what is failing to load but it goes by too quickly for me to identify –  Jeremy Novoa Feb 26 '13 at 19:20
show 1 more comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.