Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Wired connection is lost periodically and not reestablished until rebooting. I bought desktop and install fresh Ubuntu 12.10. My network card with Atheros Communications Inc. AR8161 Gigabit Ethernet wasn't define automatically but I install drivers from backports.

sudo apt-get install linux-backports-modules-cw-3.6-precise-generic
sudo modprobe alx

Now internet work just fine but sometimes connection is lost and not recovery until rebooting computer. Is it possible fix this behavior?

Update: I found in syslog next line:

kernel: [82944.115285] ICMPv6: ND: ndisc_build_skb failed to allocate an skb, err=-11

Could it be reason of instability?

share|improve this question
    
Are you still experiencing this issue? –  Braiam Dec 7 '13 at 1:48
add comment

1 Answer 1

I try to use

sudo apt-get install linux-backports-modules-cw-3.6-quantal-generic
sudo modprobe alx

Seems OK. But it needs a reboot. When I try to reset it, it got stuck, but the reset button fixed that.

share|improve this answer
    
It work, but connection lost. It could work fine day or two or several hours, but then disconnect and impossible restore connection before reboot. –  Alesut Feb 22 '13 at 6:10
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.