Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

So I'm trying to install Ubuntu using the wubi client. Everything goes fine, but when it restarts and tries to load up ubuntu, I get to the purple screen and it says "Preparing to start up for the first time" or something like that. I can't get passed this screen, it just stays there until I restart the computer. Can anyone help me out with this? Would really appreciate it.

Graphics card currently in use is a GeForce 9200 if that helps any.

share|improve this question
1  
Possible duplicate: askubuntu.com/questions/162075/… – bcbc Feb 18 '13 at 5:46
1  
The duplicate post refers to a black screen, but in fact the symptoms can also be a frozen screen showing purple, mosaic patterns, graphics corruption. Also, in general, Wubi installs (which are unattended) only hang up due to graphics drivers (nvidia/radeon) because Wubi checks the md5sum of the ISO prior to installing. Please refer to this discussion for more info: chat.stackexchange.com/rooms/7564/… – bcbc Feb 18 '13 at 20:33
1  
@user133118 Refer to this answer in the duplicate thread: askubuntu.com/a/257917/14916 – bcbc Feb 18 '13 at 20:46

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.