Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I've seen many people have same issue, and I was able to fix it. But unfortunately this problem repeats when I reboot my machine. This started few days ago when I updated my system.

Solution was to login via TTY nad remove .Xauthority file.

When I try to login I'm returned to back to login.

ls -ld .Xauthority
-rw------- 1 vito vito 0 Jan 31 00:07 .Xauthority

Maybe I have to explain that I have encrypted home folder, therefore I have to mount it first. After I mount it with command ecryptfs-mount-private I am able to login.

share|improve this question
    
What are you doing within your session? My guess is that on command line you type something like sudo gedit somefile or so... –  guntbert Jan 30 '13 at 18:01
    
I'm not really doing anything... Maybe I've missed some important details of problem. I'll add them. Sorry –  user1188570 Jan 30 '13 at 18:15
    
The next time it happens, please log in via TTY again, then type ls -ld .Xauthority and add the output to your question. –  guntbert Jan 30 '13 at 19:22
    
@guntbert Just did, changed chmod to 755 I can login but dont know if this will last. Thanks –  user1188570 Jan 31 '13 at 14:18
    
That looks good if you are logging in as vito. You should not need to chmod it (and chmod 755 is a bad idea anyway). Well maybe not completely ok, the file should not be empty after login. –  guntbert Jan 31 '13 at 16:06
show 4 more comments

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.