Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Sound isn't working at all, except when I connect my headset. I think it's hardware problem? What can I do to fix it? I have a ThinkPad with HDA Intel PCH. I even tried filling a bug report, but now I think I shouldn't have as it majorly seems to be a hardware support problem. Also, a guy posted something on the bug report that I can't make sense of (Feeling so ~n00b right now [._.] ). I think I am supposed to patch something, not really sure :(

Thanks.

share|improve this question

closed as off-topic by bain, neon_overload, karel, Warren Hill, Eric Carvalho Jul 17 at 12:03

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave these specific reasons:

If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Seems like hardware problem. have you tried loading sound drivers once again or updating sound drivers? –  VRU Jan 7 '13 at 10:22
    
@VRU umm, I did. Did you try reading the bug report I linked? If not, do you know how to install patch on linux? A guy on launchpad linked me to a patch for ThinkPad's. It's here: goo.gl/lDYYb –  Ishaan Singh Jan 7 '13 at 10:31
    
yeah, I have gone through it and you said you could not try it either 12.04 version as it used to crash regularly. Have you ever checked the sound on your laptop? –  VRU Jan 7 '13 at 10:40
    
Yeah, it's a dual boot (Windows 8). It works fine on Windows 8. –  Ishaan Singh Jan 7 '13 at 10:46
    
Nope... sorry, I didn't knew about any such link but I'll try it now. And I really appreciate your time. Thanks. –  Ishaan Singh Jan 7 '13 at 10:59

Browse other questions tagged or ask your own question.