Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

On my OpenVPN server, I'm getting messages from OpenVPN like:

 ovpn-server[2455]: host/192.168.129.155:33454 IP packet with unknown IP version=15 seen

I have three OpenVPN clients and each of them give this error every minute.

A quick Google search makes it sound like this issue happens when one side is not using compression. But, in my setup, both the clients and the server have compression on.

Some of the clients are 12.04 and some are 12.10. The server is running 12.10, but all of the clients give the error.

Any thoughts on this?

share|improve this question

2 Answers 2

I just had this same thing and found that my client configuration was set to: dev tap

While my server configuration was set to dev tun

They were trying to operate in two different modes and getting confused. Might you want to check this between your two configuration files?

I set both of them to what I really had wanted to do which was: dev tun and the logs stopped getting filled up with those errors.

share|improve this answer
    
Both the client and server configs have "dev tun" set. –  tubaguy50035 Jan 4 '13 at 15:22
    
I had the linux server set to tun and the windows client set to tap. Thanks a lot for the advice. –  Gonzalo May 18 '13 at 0:42

I had exactly the same issue on a Linode machine - perhaps it is related. There's an investigation and fix by Dan McGee here: http://www.toofishes.net/blog/

echo 'lo' > /sys/module/aoe/parameters/aoe_iflist
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.