Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I have an external dvd writer (brand: Buffalo) and it is not detected in xfburn.

How do I solve this ?

$ udevadm info --name=/dev/sr1 --query=all

P: /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb2/2-1/2-1:1.0/host7/target7:0:0/7:0:0:0/block/sr1
N: sr1
S: cdrom1
S: cdrw1
S: disk/by-id/usb-BUFFALO_Optical_Drive_303042323932363132303730
S: disk/by-path/pci-0000:00:1d.7-usb-0:1:1.0-scsi-0:0:0:0
S: dvd1
S: dvdrw1
E: DEVLINKS=/dev/cdrom1 /dev/cdrw1 /dev/disk/by-id/usb-BUFFALO_Optical_Drive_303042323932363132303730 /dev/disk/by-path/pci-0000:00:1d.7-usb-0:1:1.0-scsi-0:0:0:0 /dev/dvd1 /dev/dvdrw1
E: DEVNAME=/dev/sr1
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb2/2-1/2-1:1.0/host7/target7:0:0/7:0:0:0/block/sr1
E: DEVTYPE=disk
E: GENERATED=1
E: ID_BUS=usb
E: ID_CDROM=1
E: ID_CDROM_CD=1
E: ID_CDROM_CD_R=1
E: ID_CDROM_CD_RW=1
E: ID_CDROM_DVD=1
E: ID_CDROM_DVD_PLUS_R=1
E: ID_CDROM_DVD_PLUS_RW=1
E: ID_CDROM_DVD_PLUS_R_DL=1
E: ID_CDROM_DVD_R=1
E: ID_CDROM_DVD_RAM=1
E: ID_CDROM_DVD_RW=1
E: ID_CDROM_MEDIA=1
E: ID_CDROM_MEDIA_DVD_R=1
E: ID_CDROM_MEDIA_SESSION_COUNT=1
E: ID_CDROM_MEDIA_SESSION_NEXT=1
E: ID_CDROM_MEDIA_STATE=blank
E: ID_CDROM_MEDIA_TRACK_COUNT=1
E: ID_CDROM_MRW=1
E: ID_CDROM_MRW_W=1
E: ID_MODEL=Optical_Drive
E: ID_MODEL_ENC=Optical\x20Drive
E: ID_MODEL_ID=01dc
E: ID_PATH=pci-0000:00:1d.7-usb-0:1:1.0-scsi-0:0:0:0
E: ID_PATH_TAG=pci-0000_00_1d_7-usb-0_1_1_0-scsi-0_0_0_0
E: ID_REVISION=0200
E: ID_SERIAL=BUFFALO_Optical_Drive_303042323932363132303730
E: ID_SERIAL_SHORT=303042323932363132303730
E: ID_TYPE=floppy
E: ID_USB_DRIVER=usb-storage
E: ID_USB_INTERFACES=:080550:
E: ID_USB_INTERFACE_NUM=00
E: ID_VENDOR=BUFFALO
E: ID_VENDOR_ENC=BUFFALO
E: ID_VENDOR_ID=0411
E: MAJOR=11
E: MINOR=1
E: SUBSYSTEM=block
E: TAGS=:udev-acl:
E: UDEV_LOG=3
E: UDISKS_PRESENTATION_NOPOLICY=0
E: USEC_INITIALIZED=25401156756
share|improve this question

From the udev info we can see that the device is detected as ID_TYPE=floppy.

xfburn ignores devices which are not ID_TYPE=cd.

So to solve this

  1. edit /etc/udev/rules.d/70-persistent-cd.rules as root
  2. add a new line SUBSYSTEM=="block", ENV{ID_CDROM}=="?*", ENV{ID_SERIAL}=="xxxxxxx", ENV{ID_TYPE}="cd", ENV{GENERATED}="1"
  3. replace "xxxxxxx" with the serial number of your device from the above lines
  4. save and restart xfburn, and also unplug and replug the device.

also refer this forum post (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2012070)

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.