Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I've just installed Ubuntu 10.04 LTS Server with LAMP support. Tomcat6 seems to run ok. But, I am unable to get into the manager-webapp... I've updated the tomcat-users.xml file:

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>

<tomcat-users>

  <role rolename="tomcat"/>
  <role rolename="role1"/>
  <role rolename="manager"/>
  <role rolename="admin"/>
  <user username="tomcat" password="tomcat" roles="tomcat,manager,admin"/>
  <user username="both" password="tomcat" roles="tomcat,role1"/>
  <user username="role1" password="tomcat" roles="role1"/>
  <user username="admin" password="admin" roles="manager,admin"/>

</tomcat-users>

But, no matter what I try, it keeps rejecting my username/password combo.

What might I be missing?

share|improve this question
add comment

2 Answers

It looks like you've done what I did - put your own roles into the example section. The problem (for me at least) was that the example section is commented out. Make sure that you put your config outside the comment section.

HTH

share|improve this answer
add comment

In those cases usually you have to restart tomcat sudo /etc/init.d/tomcat6 restart will do,otherwise restart Ubuntu.And check if the role/user tags are inside the comments as @spinlock said.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.