Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free.

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

Im using Ubuntu 12.10 and my sound has worked great so far. After installing an update I get the same problem described here (Sound broken after installing updates - no hardware present, but some programs play sound)

3 dashes on the indicator, sound settings shows no devices, i cannot set master volume using hotkeys, or the indicator. Banshee and some other apps still play sound.

pidof pulseaudio brings back nothing

Typing pulseaudio in the terminal brings:

E: [pulseaudio] module-ladspa-sink.c: Master sink not found
E: [pulseaudio] module.c: Failed to load module "module-ladspa-sink" (argument: "sink_name=ladspa_output.mbeq_1197.mbeq master=alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo plugin=mbeq_1197 label=mbeq control=2.0,1.3,0.7,0.0,-1.3,-2.0,-2.3,-2.6,-1.6,-1.0,0.0,0.7,1.0,1.3,2.3"): initialization failed.
E: [pulseaudio] main.c: Module load failed.
E: [pulseaudio] main.c: Failed to initialize daemon.

i don't know what to do now.

I hope someone can help me. Thanks a lot.

share|improve this question
    
Have you solved this problem? – Sergey Dec 20 '12 at 16:40
    
no. I got a new laptop. The old one still has that problem. – Nic Apr 26 '13 at 18:04

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.