Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I am usually behind a proxy server in college so I connect to the ethernet or wifi using manual IPv4 addresses only inside college. I have been trying really hard to get the internet work at home, there is no proxy and I have set the network to use automatic dhcp. It seems like it is not able to connect to the port, It gets disconnected after some time automatically and then tries to reconnect.

The same thing is happening with wifi networks also, after some time i see a pop up asking for authentication and ultimately its not able to connect. What might be the problem here.

I looked up some similar questions and checked the /etc/network/interfaces file and looks like this:

auto lo
iface lo inet loopback

I have no idea what those lines mean but there is no configuration for eth0 or wlan0. Any help is deeply appreciated. Ubuntu loses it charms due to these small glitches.

share|improve this question
    
Please post the output from running ifconfig –  Matt Caswell Dec 7 '12 at 22:09
    
...and netstat -rn –  Matt Caswell Dec 7 '12 at 22:29
    
netstat -rn output: pastebin.com/JkhnjAc3 ifconfig output: pastebin.com/WFG3iKVz –  Vivek Pradhan Dec 8 '12 at 10:27
add comment

Know someone who can answer? Share a link to this question via email, Google+, Twitter, or Facebook.

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.