Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Ubuntu 10.10 Wifi router TP-Link TD-W8901G

After connecting to wifi network, net do not work (tested with ping 8.8.8.8). After some time (usually seconds) ping go through. Then after some time go still. After some extra time works again. And this "up and down" repeats constantly.

Netbook (Asus n71) is placed 10cm from Wifi, on Win7 there is no such problem. And it showed up only recently (~2 months ago).

How to repair it? How to diagnose it?

share|improve this question
    
Does your network manager show that wireless connection disconnected when ping packets don't return. –  nixnotwin Jan 20 '11 at 16:50
    
NW show working connection. And usually ping 192.168.1.1 (routers ip) works just fine. Only ping 8.8.8.8 go down and up without any reason. –  przemo_li Jan 20 '11 at 17:17
1  
This question appears to be abandoned, if you are experiencing a similar issue please ask a new question with details pertaining to your problem. If you feel this question is not abandoned, please flag the question explaining that. :) –  Seth Dec 29 '12 at 4:31
add comment

closed as too localized by fossfreedom Dec 29 '12 at 7:21

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

2 Answers

I have had a similar issue. It was a Bluetooth coexistence problem.

I changed the WiFi channel to the upper end of the spectrum (my Bluetooth phone is connected on the lower end) and I turn off Bluetooth when not using it. The are special driver option for better Bluetooth coexistence but I didn't success with it.

share|improve this answer
    
Well, I have been using bluetooth to connect to phone but it did not cause problems. But I also use bluetooth mouse. The problem is that I'm using this mouse since ubu installation, and there was no problems. –  przemo_li Jan 21 '11 at 8:38
    
Perhaps the channel changed unexpectedly and it was the beginning of your troubles, did you try to change the Bluetooth or wireless channel to see if it's better? –  shellholic Jan 23 '11 at 11:40
    
Well, I've turned off bluetooth and pulled off micro-bluetooth-usb-reciver and still got connection problems. –  przemo_li Jan 23 '11 at 17:01
add comment

Ping times doesn't have any colleration between ping times. The server.router may have been busy and your router/Internet could have too! The routers are computers and can cause concern every now and then. But If you want a diagnosis then I suggest you try different computers.

Also 8.8.8.8 is a outside IP and not internal, 192.168.0.1 is internal and thus, it will be roughly the same every time you ping it.

Example: I ping 8.8.8.8 and I got a range of 50 ms to 70 ms.

share|improve this answer
    
I got ping 8.8.8.8 from range inf--48ms. That is too big. And I use ping because I see results immediately. But it is true for any website I want to read. (FF report it as connection timed out, etc.) And when I use ping 8.8.8.8 and it work router blink wifi icon as well as internet icon. But when it do not work, no icons blink. So I'm inclined to beliwe that it is router-Linux connection buggy. (on windows there is no such problem). –  przemo_li Jan 21 '11 at 8:39
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.