Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have a Lenovo Thinkpad X230T, and I previously had a Lenovo Thinkpad X60T. My current machine (the 230T) runs 12.04, whereas my old X60T ran 10.04. They both had this issue connecting to two wireless networks at my school, while no one else I know running linux has had this issue. Basically, one of two things happens. First, I often can connect to the wireless network, according to the network manager, and am given an ip address, but then actually have no network connection (ie, I can't ping anything) despite the network manager reporting some nonzero network speed. Another (presumably related issue) is that occasionally I will see a massive spike in network activity after which the network manager still thinks I'm connected but I get no network connection (a reported speed of 0 and inability to ping anything)

My laptop has an Intel Centrino Ultimate N wireless card, and the drivers appear to be working. This problem is not seen by a lot of other people running Ubuntu at my school. Any help would be greatly appreciated.

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Please do:

    gksudo gedit /etc/modprobe.d/iwlwifi.conf

Add a single line:

    options iwlwifi 11n_disable=1

Proofread, save and close gedit. Reboot and tell us if the behavior improved.

share|improve this answer
    
It seems like this is helping, though I'm going to test it more thoroughly before I close the question. Thanks so much! What is this edit actually doing? Is this disabling wireless n? –  Matthew McDermott Nov 17 '12 at 23:50
    
Exactly. It is a well known bug in the driver iwlwifi. –  chili555 Nov 18 '12 at 0:18

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.