Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have a system with the optimus technology, when I try to install bumblebee-nvidia, I receive a message saying that I am missing nvidia-current (>= 260.19.12~) so, I go on and try to install nvidia-current. Now it is the xorg-video-abi-11 that is missing and that it cannot be installed.

Ok so I do a little search only to find out that xorg-video-abi-11 is part of xserver-xorg-core, obviously, it is already installed but I try to reinstall it and no luck, it only say it is already to the newest version....

Anyone have ideas ?

share|improve this question
    
Shouldn't the optimus tag really be "fu nvidia"? :) –  mlvljr Oct 28 '12 at 18:28
add comment

2 Answers 2

What card are you using? You may need the repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates

(https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee#Installation)

share|improve this answer
    
It is a gtx620m, I already have the x-swat ppa but for precise as there is none yet for quantal. –  Mobidoy Oct 28 '12 at 19:14
add comment
up vote 0 down vote accepted

I have managed to fix it, turned out that for some reason, apt could not resolve dependencies. Nvidia-current depends on xorg-video-abi-11 OR xorg-video-abi-12 OR xorg-video-abi-13 but, is only looking at 11 and does not see it.

I manually downloaded nvidia-current and installed it:

apt-get install dkms

dpkg -i /home/mobidoy/Downloads/nvidia_current_304.51.really.304.43-0ubuntu1_amd64.deb

apt-get install nvidia-settings

apt-get install bumblebee bumblebee-nvidia

reboot and voila !!!

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.