Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I upgraded Ubuntu 12.04 to 12.10 the day before yesterday and am using it till now.The weird thing is that only the startup sound comes when I log in,then comes silence.

I tested both Digital Output (S/PDIF) and the speakers in the sound settings but can hear nothing. I also tried

Any help?

share|improve this question
    
Have you tried to tick and then untick the mute checkbox ? It worked for me... –  autra Oct 23 '12 at 9:21
    
Install pavucontrol. It has several options you can try to test this. –  Rinzwind Oct 29 '12 at 10:27
add comment

2 Answers 2

up vote 2 down vote accepted

It depends of the system. Begin with this, and if it is not solved, I tried this and it worked for me.

share|improve this answer
2  
Welcome to AskUbuntu! Whilst this may theoretically answer the question, it would be preferable to include the essential parts of the answer here, and provide the link for reference. –  Oyibo Nov 5 '12 at 8:38
    
Your first link is down (500 Internal Server Error). This is exactly why we prefer answers to include the details, rather than just a link. –  Flimm Jan 13 '13 at 15:06
add comment

Step 1: Open a Terminal (CTRL + ALT + T) and start alsamixer.

Step 2: Go to the Auto-Mute option and press down to disable this option.

(In my notebook (Sony Vaio SVS15127PXB), alsamixer needed to be scrolled to the right to show the Auto-Mute option.)

share|improve this answer
add comment

protected by Community Jan 13 '13 at 18:53

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality answers, posting an answer now requires 10 reputation on this site.

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.