Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I just installed installed 12.10, and suspend is not working. Here are more details:

  • When I select suspend from the power menu, the screen goes black (with the monitor still running), but the computer is still running. Num Lock works, but Caps Lock doesn't work [*]. The computer never enters suspend mode, but I can't get the monitor to respond either. The only way I can get out of this situation is to shut down the machine by holding the power button.
  • When I forcefully reboot it, I get the message "Ubuntu 12.10 has encountered an internal error". Apparently something is wrong with apportcheckresume.
  • I googled a bit and found this launchpad bug report. I installed the amd64 kernel from here; on this new kernel suspend works. But there are no drivers, so it's not a solution.

So, the question is:

  1. How do I fix suspend on the current kernel (3.5.0-17-generic); OR
  2. How do I install drivers on the mainline kernel?

A solution to either will solve the problem.

--

[*] How to debug suspend? seem to suggest this is a kernel hang?

share|improve this question

closed as off topic by Anwar Shah, Tom Brossman, devav2, con-f-use, Mik Oct 25 '12 at 13:48

Questions on Ask Ubuntu are expected to relate to Ubuntu within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

1  
I have something similar. Suspend won't work if I press my power button, then click on the suspend button. But it will suspend by closing the lid, or clicking suspend from the dropdown from the top bar. Is weird. –  davewasthere Oct 20 '12 at 23:04
    
I posted the same question here. There is more discussion, if anyone is interested. –  user12677 Oct 21 '12 at 17:49
2  
I have similar problem. I opened a launchpad report: bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1069707 –  user100713 Oct 25 '12 at 8:10
    
It seems like a bug and hence off-topic for the site. –  Anwar Shah Oct 25 '12 at 8:19

Browse other questions tagged or ask your own question.