Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I installed maas and I was able to add nodes and they became in ready state.

I executed:

juju bootstrap

And then one of my nodes is waking up and I receive this message on server (after juju status):

juju status

And this message is shown on node after it wakes up:

cloud-init

I am doing this several times and each time I receive the same result.

I think something is wrong with my network. It look like this:

internet <-> router <-> switch <-> nodes
                |
                |<----->server

Router is used as a DHCP Server. It's ip is 192.168.0.1 - it's my default gateway. When I was installing maas server I installed dnsmasq and I have used as a range 192.168.0.5-192.158.0.200 and for gateway I used 192.168.0.1 and for domain I used nothing. I was able to add nodes without problems.

What maybe the problem not letting nodes to connect to maas server?

share|improve this question
add comment

3 Answers

The nodes are trying to contact 192.168.0.101 which they think is the maas server. However your question said that it's not on that address. Is your DEFAULT_MAAS_URL configured properly in /etc/maas/maas_local_settings.py ?

Also if using .local as a domain it requires mDNS (i.e. Avahi) to work across the LAN, so I wonder if your broadcast traffic is working as it should be?

share|improve this answer
    
But my server has ip adress 192.168.0.101 and in /etc/maas/maas_local_settings.py is everything all right. I don't use any domains. I have internet on my server. –  user84471 Oct 2 '12 at 11:25
add comment

Ok, is the time on your node within 30 minutes or so of the server's? If not use the BIOS screen to set it. If the time is far out it prevents Oauth from working.

share|improve this answer
add comment
up vote 1 down vote accepted

Acctualy I get errors it was fault of old ubuntu instance. I reinstall ubuntu server but not nodes so I recieve those errors. After first bootrstrap must be done installation.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.