Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to get my two Radeon HD 4770 cards working with three monitors. Xinerama works so far in the way that I have two fully working monitors were I can move windows from one to the other.

My problem now is that my third monitor is a clone of my second monitor (displaying the exact same thing). These monitors are connected to the same graphic card ("Screen Middle" and "Screen Right" in the xorg.conf below).

Here is my xorg.conf:

Section "ServerLayout"
    Identifier   "ThreeMonitors"
    Screen       "Screen Left" 0 0
    Screen       "Screen Middle" RightOf "Screen Left"
    Screen       "Screen Right" RightOf "Screen Middle"
    Option       "Xinerama"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier  "Monitor Left"
    Option      "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier  "Monitor Middle"
    Option      "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier  "Monitor Right"
    Option      "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier  "Device Left"
    Driver      "radeon"
    VendorName  "ATI Technologies Inc"
    BoardName   "ATI Radeon HD 4770 [RV740]"
    BusID       "PCI:3:0:0"
    Screen        0
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Screen Left"
    Device     "Device Left"
    Monitor    "Monitor Left"
    SubSection "Display"
           Depth    24
    EndSubSection
EndSection

Section "Device"
    Identifier  "Device Middle"
    Driver      "radeon"
    VendorName  "ATI Technologies Inc"
    BoardName   "ATI Radeon HD 4770 [RV740]"
    BusID       "PCI:2:0:0"
    Screen        0
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Screen Middle"
    Device     "Device Middle"
    Monitor    "Monitor Middle"
    SubSection "Display"
           Depth    24
    EndSubSection
EndSection

Section "Device"
    Identifier  "Device Right"
    Driver      "radeon"
    VendorName  "ATI Technologies Inc"
    BoardName   "ATI Radeon HD 4770 [RV740]"
    BusID       "PCI:2:0:1"
    Screen        1
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Screen Right"
    Device     "Device Right"
    Monitor    "Monitor Right"
    SubSection "Display"
           Depth    24
    EndSubSection
EndSection

I'm using a fresh Kubuntu 10.10 installation with propsed-updates enabled since this repo contains a xorg fix for using multiple graphic cards.

I hope someone can help me out. Very many thanks!!

share|improve this question

closed as too localized by Bruno Pereira, Takkat, Marco Ceppi Feb 9 '12 at 9:03

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

Browse other questions tagged or ask your own question.