Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I am connected to internet via a USB EVDO interface on my laptop. I am trying to setup an ad-hoc connection so that I can use internet on my smart phone as well. For this I clicked on network manager applet and then Create new wireless connection After setting up connection I started to receive notifications in loop with a delay of 2/3 sec:

[Connection name] connection established
[Connection name] Disconnected
....

My wifi adapter info as by lspci 05:00.0 Network controller: Intel Corporation WiFi Link 5100

How to deal with this issue?

share|improve this question
add comment

2 Answers

up vote 2 down vote accepted

I think you should use the 'Internet Connection Sharing Concept' https://help.ubuntu.com/community/Internet/ConnectionSharing

share|improve this answer
add comment

My experience with nm-applet to date has shown that it can't cope with ad-hoc networking at all (nor with IPv6, but that's another issue).

The best advice I can offer is to shut down nm-applet with sudo NetworkManager stop and try to set up the network manually with iwconfig and ifconfig.

If that does not work, you might consult the documentation for your wireless driver to ensure that the driver supports ad-hoc networking on the device. IIRC some Linux drivers do not support the full functionality of the device (for example, no promiscuous mode on my ra2870sta.)

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.