Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I bought VAIO E14A16.

I installed Ubuntu 12.04 along-side Windows 7(dual boot) from CD., When I reboot, it starts Windows 7 directly.

If I press F11 it says no operating system found

Where did I go wrong?

Is it VAIO which is affecting?

What can I do to fix this problem?

edit as i said i installed 64 bit version via pen drive (outside windows) with booting from pendrive and than intalling it.

i have no idea what grub is, and there are so many partitions vaio made. i tried to change boot from UEFI to lagacy, but it was saying some boot loader problem. i don't wanna remove windows 7. so before things get wrong i switched back to UEFI. what exactly i need to do to make ubuntu run?

share|improve this question
    
How did you install Ubuntu? –  Mitch Aug 15 '12 at 9:31
    
Did you install the bootloader to mbr (did you install grub at all?)? –  Wolf F. Aug 15 '12 at 14:29
add comment

1 Answer

Did you specify your hard drive when you got to partitioning? Will your hard drive boot with the flash drive that you used for installation plugged in? If so boot your hard drive, remove the flash drive and in terminal run: update-grub

share|improve this answer
    
i partitioned well, after that there was a screen saying remove your installing device which i did, but then it was starting windows directly... i tried to change the UEFI to legacy in boot menu. but than none of them were working, for now i changed back to UEFI –  Ravi Shah Aug 17 '12 at 13:12
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.