Sign up ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free.

When I do a search for media in each of these drives (which are loaded with movies and TV shows), Plex doesn't find anything. When I searched my music folder, it only found two artists (and I have at least 20). I am fairly new to Ubuntu, and I am lost as to where to start. Any ideas? I am using Ubuntu 12.04 64-bit.

share|improve this question
Are you still facing the same issue? –  Braiam Feb 13 '14 at 1:52

4 Answers 4

I had the same problem but I followed anonynous's instructions here.

After this and making sure that all files that I wanted Plex to see were owned by my UserID and adding Plex to my Users Group I was good to go.

share|improve this answer

I had this problem as well. I am using Ubuntu 13.10 and Plex MediaServer 0.9.1107.

It was a problem with the permissions on the files and folders I copied across to the system. So if you right click on the folder (e.g. Movies) left click on properties. Select the permissions tab. And make sure the 3 drop down menus are set to read/write or read.

Then update the media server again. It should find the files (As long as they are named correctly).

share|improve this answer

Try adding Plex to the plugdev group.

Open a terminal (Press ControlAltT) and enter

sudo gpasswd -a plex plugdev

Verify that plex was added to the plugdev group by entering:

groups plex

which should display what groups plex belongs too. Next, reboot the computer and start plex to verify this corrected the problem.

share|improve this answer

I had that at first, it was erratic.

Then I found that you have to follow their naming conventions (ish)

Plex Media Naming Guide

Mostly it's this:

    MovieName (YEAR).extention
    MovieName (YEAR).extention

TV Shows\
       Season 1\
          ShowName S01EXX.extention

Usually then it's easier to just delete the section out of Plex and re-add it. If you want to force it to re-do just one show, go to the show in plexweb and click the Unmatch link then re-scan, that seems to (eventually) sort itself out.

share|improve this answer
Sadly neither following the Plex naming conventions or removing and re-adding sections helped me. –  Fuzzy76 Feb 8 '14 at 19:10

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.