Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

After trying to fix my subwoofer problem sound indicator icon is always showing dashes and Sound Settings panel is empty (no audio profiles available, screen attached). Strange that the sound itself is working, I am able to play files. I tried to google but couldn't find the solution. Any ideas ?

enter image description here

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

I found a solution to my problem. My PulseAudio daemon wasn't working.I noticed it when I tried to run pavucontrol tool. There was missing shared library libpulse-common (I had older version of this lib installed).

The problem was caused by the fact that I added PPA of Ubuntu Audio Dev team (ppa:ubuntu-audio-dev/ppa) to my software sources. I did some reinstallations of indicator-sound and pulseaudio package and somehow libs went out of sync.

How to solve it:

  1. Uninstal pulseuadio package sudo apt-get purge pulseaudio
  2. Remove audio dev team PPA sudo ppa-purge ppa:ubuntu-audio-dev/ppa
  3. update source list and get new packages sudo apt-get update then sudo apt-get upgrade
  4. install pulseaudio again sudo apt-get install pulseaudio
  5. reboot sudo shutdown now -r
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.