Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Recently restarted my computer after updates. I get pass grub and a login prompt with a black background came up to log in with a user name, password. After the login the prompt "name@name-GA990FXA-UD3:~$" this came up. I'm not sure where to go from here. I realize that GA990FXA-UD3 is my motherboard.

I attempted older version which gave me error due no detection of devices. Mouse and keyboard didn't work. Recovery mode and repair.

share|improve this question

2 Answers 2

Try one of these:

startx

or

sudo lightdm

Check this: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/lightdm/+bug/824140

Try solutions posted in comments.

share|improve this answer
    
startx didn't do anything. sudo lightdm went down a checklist of item. It stop at checking battery state –  user79770 Jul 28 '12 at 0:13
    
I attempted the sudo apt etc... and what i do notice that stick out is the Fatal error no screen found. –  user79770 Jul 28 '12 at 0:48

I would try to switch off acpi before boot. To do this type do the following.

When you get to the grub bootloader select the kernel you want to boot (usually the top one; just select it do not hit enter) and press 'e'.

You should get a screen looking something like this enter image description here

Look for the line that starts with

linux /boot/etc....

and add the following text behind the word 'ro'

noacpi

now hit 'ctrl+x' to restart with these changes made

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.