Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I just installed Xubuntu 12.04 alongside Windows XP. I specified my own partitions. However, on boot Grub doesn't seem to appear with the monitor showing "No Signal". After approximately 10 secs (the default wait time on Grub) it boots directly into Xubuntu.

Graphics card is ATi Radeon Xpress 200M.

share|improve this question

3 Answers 3

up vote 2 down vote accepted

This error could be occurring because of the GRUB resolution exceeding your monitor's resolution.

Try to change the resolution of GRUB (Do this by un-commenting line 25 of the following file):

sudo gedit /etc/default/grub

After editing, close the file and type:

sudo update-grub

If it still does not show up try pressing the Shift when your GRUB is loaded.

share|improve this answer

Running Boot-Repair with its "out-of-range" option will solve this problem.

Remark: it will do the same as upapilot's command lines, but in GUI mode.

share|improve this answer

Probably the grub menu is not good installed. Try tot repair it with the grub-repair CD. http://sourceforge.net/projects/boot-repair-cd/ . Boot with this CD and let repair it automatically.

share|improve this answer
1  
I don't think its a problem with the GRUB installation. Its a fresh installation and highly unlikely that GRUB will be corrupt. Besides Xubuntu boots up after default wait time (10s) suggesting that GRUB is indeed working. –  upapilot Jun 16 '12 at 9:09
    
If grub is good installed why do you not see your Windows XP? Just give it a try this boot-repair-cd. You cannot do something wrong when you let repair the program automatically. –  Julien Chau Jun 16 '12 at 9:18
1  
He does'nt just not "see" Windows XP, he does'nt see anything at all and the monitor says no signal. That suggests some kind of video problem rather than problem with GRUB. –  upapilot Jun 16 '12 at 9:32
    
That is possible, but not sure. So if you try first to repair the grub (I do not say that the grub is corrupted - but is possible that is not installed on the wright place - ) - and you have the same result - than you can think at the monitor problem. You can also try to boot with the shift key down and see what happens then. –  Julien Chau Jun 16 '12 at 10:03

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.