Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I was able to install 12.04 ok on my Acer eMachines, but whenever it is unplugged from the LAN connection, the whole system freezes. I've installed the latest updates and it's still behaving the same.

I am not sure where to start to troubleshoot the issue, anyone here has any idea?

Info about my network cards:

06:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
07:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet (rev c1)

Bug reported here: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-base/+bug/1006127

share|improve this question

closed as too localized by Jorge Castro, fossfreedom Jun 12 '12 at 19:43

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Since this is subject to a bug-report, this will be closed. Thanks. –  fossfreedom Jun 12 '12 at 19:43
add comment

1 Answer 1

The driver could be doing something wrong and holding spinlock.

Do you see atl1c listed when you run lsmod? If so, try this before unplugging:

    # rmmod atl1c

Does it still hang?

share|improve this answer
    
Yay, thanks Bracken!! Googling about the atl1c, I saw that my issue had actually been answered in the past, askubuntu.com/questions/105607/… Do you think I should install alx module now? –  user67011 Jun 6 '12 at 22:08
    
It's certainly worth a try. –  Bracken Jun 9 '12 at 19:50
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.