Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have an external 2TB Western Digital hdd (besides my 2 internal hdds, so this makes hime /dev/sdc). After loading grub, I have seen a quick error message.

After checking the log file: /var/log/boot.log I can see it more clearly:

xxx@xxx:~$ cat /var/log/boot.log 
fsck from util-linux 2.20.1
ata_id[698]: HDIO_GET_IDENTITY failed for '/dev/sdc': Invalid argument

Any thoughts? Should I be worried?

share|improve this question
    
You are not booting from your external drive, are you? –  harisibrahimkv May 23 '12 at 0:53
    
no, no. It's just a new back-up drive –  bioShark May 23 '12 at 7:21

1 Answer 1

A quick Google for "HDIO_GET_IDENTITY failed for" revealed this;

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1015693

To summarize,

Drive errors in the system log files
    /dev/sda: HDIO_GET_IDENTITY failed: Invalid argument

    This error is produced by hdparm when using the -i switch on some SCSI and SATA disk drives. hdparm was not designed to be used with SCSI or SATA drives. No tweaks that hdparm can provide are needed for SCSI or SATA drives.

    Fix: Disable any Cpanel IDE hard drive tweaks and remove any hdparm settings in local startup files.

It sounds like it's not important and can likely be ignored.

share|improve this answer
    
Thx for the link. I will study it, and get back to you later. Now I am at work. –  bioShark May 23 '12 at 7:22

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.