Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have a Dell 1464 and installed Ubuntu on an External drive. After using ubuntu, I realized that a section of 3 or more hours make my screen go pixelated (Actually the blend of colors seems to get distorted and looked hideous). I use ATI Radeon Mobility HD 5450 and have installed the required driver. I'm new to linux.

I'm using ubuntu 10.10, fglrx 2.8.780-ubuntu2

alt text

Notice the dark area behind the guy. The color seems to get distored.

share|improve this question

closed as too localized by Bruno Pereira, Marco Ceppi Feb 2 '12 at 18:15

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

1  
If you could take a picture that would really help! –  Jorge Castro Nov 17 '10 at 13:40
    
are you using the fglrx driver? Sounds like a problem with open-source drivers that I've experienced before. –  RolandiXor Nov 17 '10 at 13:50
    
Yes. Fglrx driver it is. After some time even video start to become pixelated, not just images and desktop ! –  Istari8th Nov 17 '10 at 13:59
    
please mention the version of ubuntu and fglrx driver. –  tinhed Nov 17 '10 at 15:29
3  
I can't see any kind distortion in your screenshot...but maybe that's just me. –  Bobby Nov 22 '10 at 17:21
show 7 more comments

2 Answers 2

Well, if there is nothing wrong with screenshot (I can't see it either), most probably problem is with hardware. Dell do have excellent bootable diagnostics software, you should try it. If it founds some problems, warranty service can help (if warranty is still valid).

share|improve this answer
add comment

your driver seems to be really outdated, i suggest to install the new one from AMD ATI.

refer to this page http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Maverick_Installation_Guide for further notes.

share|improve this answer
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.