Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

On my Lenovo Thinkpad W520 I can switch between Nvidia Optimus or Integrated card. Since a couple of days, My Ubuntu doesn't start any more with the Nvidia card. The boot process stop itself at this point

enter image description here

And at this moment the fan runs at full speed (because the video card heats a lot, More than in a normal usage) and the disk is not in use.

I don't understand the correlation, But if I start on windows, I plug my monitor in the Display Port and I choose "Disconnect Projector", When I reboot, Ubuntu works (just one time)

How can I fix this problem?

share|improve this question

closed as too localized by fossfreedom Feb 8 '13 at 23:51

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
I have a T520 -- can you choose the "discrete"/optimus option, and not the auto-switching one? –  izx May 10 '12 at 21:58
    
no, I can choose between nVidia Optimus, Integrated Graphics and Discrete Graphics and if I choose the Discrete one I have this trouble by booting. I also tried o reinstall ubuntu (I did a clean reinstall (I just saved the important config like thunderbird, virtualbox and firefox)) but I still have the same problem... –  david23 May 11 '12 at 7:55
add comment