Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I try to use at-get update but it gives that error message:

Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following NEW packages will be installed:
  traceroute
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 54,3 kB of archives.
After this operation, 201 kB of additional disk space will be used.
Err http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ oneiric/universe traceroute amd64 1:2.0.15-1
  Could not connect to 127.0.0.1:8008 (127.0.0.1). - connect (111: Connection refused)
Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/t/traceroute/traceroute_2.0.15-1_amd64.deb  Could not connect to 127.0.0.1:8008 (127.0.0.1). - connect (111: Connection refused)
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?

I guess there is a network problem but cannot find the problem.

Do you have suggestion ?

share|improve this question
    
Looks to me like it's trying to use a proxy - Check Synaptic > Preference > Network or does sudo cat /root/.synaptic/synaptic.conf |grep useProxy run from a terminal give useProxy "1" which would imply it is. –  Elfy Apr 28 '12 at 15:40
    
no I dont use proxy also sudo cat /root/.synaptic/synaptic.conf |grep useProxy gives '0' –  Erogol Apr 28 '12 at 15:44
    
Also it is idiotic that I can go to the URLs by browser and download packages however apt-get cannot –  Erogol Apr 28 '12 at 15:48
    
This has been happening alot since 12.04. I cannot be sure if it is a network issue or not. –  andho Oct 4 '12 at 16:32
add comment

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

I found the problem. This is because a program that is behaving like a proxy, also the silly fact is Ubuntu does not show the proxy settings correctly :).

I was using the webscabar (one of the pen test tool). For that program I set my proxy settings to capture request and response packets headers between the server and my browser. After I unistalled the program , settings are still remains. I just set all settings to system default from network settings.

share|improve this answer
3  
Perhaps you could add some detail for others who might search for similar. Thanks. –  Elfy Apr 28 '12 at 16:03
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.