Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

On my Dell XPS M1530 lapttop, I am facing issues with shut-down option after upgrading to 12.04 LTS from 11.10. Sometimes it shutdowns "cleanly". But other times everything goes down but I can still see the power LED glowing (even after removing the power cord). If I keep it like that laptop temperature increases. So finally I opt for "hard shut-down" (i.e. pressing the power button on).

Any thoughts what is happening here?.

Edit:

I just found this link to already reported bug https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/987933

share|improve this question

closed as off topic by Jorge Castro, belacq, Ringtail, con-f-use, Takkat Oct 27 '12 at 21:56

Questions on Ask Ubuntu are expected to relate to Ubuntu within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
you may wish to glance at this bug, may be related to your circumstance, may not at all. In this case i've found only the 290.XX drivers work well on 32 bit install, 64 bit is not affected. bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers/+bug/… –  doug Apr 28 '12 at 6:03
    
This may fix for some askubuntu.com/questions/122933/… –  doug Apr 29 '12 at 13:01
    
Thanks doug, I will give it a try. –  CppLearner Apr 29 '12 at 15:14
    
Unfortunately it did not work :( –  CppLearner Apr 30 '12 at 10:47
    
I think you have answered your question. You answer your known question and close this. –  belkinsa Oct 26 '12 at 14:17

1 Answer 1

I have a Thinkpad t42. Upgraded to 12.04. Clean install. On shutdown it returns to password screen. Only way to shutdown was to hold power button. When you log back in again, go to restart. When the system is up then shutdown in the normal way and it works ok

share|improve this answer
    
I already tried that but not working in my case. –  CppLearner Apr 30 '12 at 10:48

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.