Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I m a newbie to Linux and have installed Kubuntu 10.04 LTS. There are problems regarding the web browsers (google-chrome and mozilla) and also in vlc player...no sound could be heard. But the dragon player works well.

What could be the problem and possible solutions for it?

share|improve this question

2 Answers 2

KDE uses a different sound engine than GNOME. It uses Phonon. I would start there. Go to Settings, System settings, Multimedia in the Hardware section and Phonon at the bottom. Click on backend.

Try switching from Gstreamer to Xine. Sometimes Gstreamer and PulseAudio do not work well with some sound cards and Xine gives better results. Many GNOME users get better results by installing Totem-xine than using the default Totem with Gstreamer. It is easy to switch back if you don't like it. You may have to logout and back in for that setting to take effect.

If it is already Xine then you can try Gstreamer in the same way.

share|improve this answer

Possibly one of the non-KDE things you're using pulled in Pulseaudio. If that's the case, Pulse needs to be at the top of the list in the multimedia settings in System Settings in order for things to work correctly.

share|improve this answer
    
That is what I do. –  lovinglinux Nov 9 '10 at 22:55
    
@mico : thanks for the reply but still its not working..... –  sandeep manglani Nov 10 '10 at 16:51

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.