Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I am using lucid lynx with this USB adapter and drivers rtl8187.

When I start a download, it starts at 1500kpbs (if i use "iwconfig wlan0 rate [more than 11MB]" it starts at a lower speed), it transfers a few kbs but then the speed starts to drop constantly and nothing is being transferred.

I've also tried the driver r8187, but I have the same speed problem only that with this driver the download starts at only 10kbps, and drops from there.

What can I try to identify the cause and fix this problem?

share|improve this question

closed as too localized by Bruno Pereira, Marco Ceppi Feb 2 '12 at 18:16

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
What is the network? What encryption? –  Oli Nov 4 '10 at 13:52
    
Protocol:IEEE 802.11bg Mode:Master Channel:1 Encryption key:on Bit Rates:54 Mb/s Extra: Rates (Mb/s): 1 2 5.5 11 6 9 12 18 24 36 48 54 Quality:0 Signal level:0 Noise level:158 Extra: Last beacon: 2ms ago It also uses WEP. –  Peter Nov 4 '10 at 13:57
    
Is the Access Point well-sited and proven (other devices have successfully used it)? –  outofstep Nov 4 '10 at 14:59
    
This question seems abandoned, there is not further information or activity added to it for several months. I am flagging this to be closed by a moderator. If you think this issue is still affecting you you can flag a moderator to re-open it. –  Bruno Pereira Feb 2 '12 at 17:06