Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

i have a new server install. I just installed netatalk and avahi. I see my server appear on my mac but when i connect it tells me there was a problem connecting to this server. I have

AFPD_UAMLIST="-U uams_dhx2.so"

set. I thought this was what was required for Lion. I hope someone can help.

Here is the error message in /var/log/syslog:

Mar  2 17:48:23 superMassive afpd[2413]: ===============================================================
Mar  2 17:48:23 superMassive afpd[2413]: INTERNAL ERROR: Signal 11 in pid 2413 (2.2-beta4)
Mar  2 17:48:23 superMassive afpd[2413]: ===============================================================
Mar  2 17:48:23 superMassive afpd[2413]: BACKTRACE: 3 stack frames:
Mar  2 17:48:23 superMassive afpd[2413]:  #0 /usr/sbin/afpd(netatalk_panic+0x1c) [0x7f18b5ce449c]
Mar  2 17:48:23 superMassive afpd[2413]:  #1 /usr/sbin/afpd(+0x4d59c) [0x7f18b5ce459c]
Mar  2 17:48:23 superMassive afpd[2413]:  #2 /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x36420) [0x7f18b4cc0420]
share|improve this question
    
Can you post the error message produce when there is a problem connecting to the server please. –  BrownE Feb 27 '12 at 4:32
    
I can see the afp drive in finder. When i click it and enter wrong credentials (on purpose) the windows shakes while if i enter the right credentials it accepts the response. However, after a while a window pops up that says: There was a problem connecting to the server “superMassive” in bold. Then under that it says Check the server name or IP address, and then try again. If you continue to have problems, contact your system administrator. Is there some way for me to get you better info from terminal perhaps? –  Amir Feb 27 '12 at 18:12
    
I have added the error message in an edit to my question –  Amir Mar 2 '12 at 17:52
add comment

1 Answer

up vote 5 down vote accepted

I found the solution to this at:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/netatalk/+bug/810732

There is a bug in netatalk.

You need to edit /etc/netatalk/afpd.conf and uams_dhx2.so with uams_dhx2_passwd.so. All is working now!!! woot!!!!

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.