Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Every sound is working on my 11.10 64bit machine except of VLC. I upgraded via the n-muench PPA from 1.1 to 2.0 and since that moment there is no sound anymore.

The only sound bits I get are strange distorted sounds. Any ideas what is wrong?

ALSA recognises VLC and its demand for sound. The console does not say a word about sound.

share|improve this question
    
Does this still happen if you upgrade it with the official VLC PPA? –  Bruno Pereira Feb 22 '12 at 17:56
    
Yes, I tried the muench-PPA and the official (ppa:videolan/stable-daily) - hm. I have no idea... –  Marc Feb 22 '12 at 19:31
    
I didn't upgrade VLC, but when I open mpeg-files I recorded with Me TV I also hear distorted and echo sounds ... When I pause/play or jump in the timeline(?) several times it mostly works then. Using VLC in the same user session afterwards (even after closing and reopen it) works without problems. I hope you understand what I mean. I could explain this better in German ;) –  Jakob Feb 23 '12 at 9:55
    
Do it, I am German as well ;) But I know what you mean. And that's not the problem, because VLC 1.1.12 works perfectly fine. –  Marc Feb 23 '12 at 9:57
add comment

1 Answer

I also had sound working on my 11.10 64bit machine except in VLC.

After reboot, I restored audio in vlc 2.01 by muting a video and then unmuting. Strange.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.