Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I apologize in advance if I am leaving something out here. Please let me know what additional info is required, and i will be happy to post it.

Can you tell me what these error messages are, and how I can go about resolving them?

WARN  2012-02-02 14:02:56 unity.glib.dbusproxy GLibDBusProxy.cpp:255 Cannot call method InfoRequest proxy /net/launchpad/lens/utilities does not exist
WARN  2012-02-02 14:02:56 unity.glib.dbusproxy GLibDBusProxy.cpp:255 Cannot call method SetActive proxy /net/launchpad/lens/utilities does not exist
WARN  2012-02-02 14:02:56 unity.iconloader IconLoader.cpp:509 Unable to load contents of file:///usr/share/icons/unity-icon-theme/places/svg/category-installed.svg: Error opening file: No such file or directory
WARN  2012-02-02 14:02:56 unity.iconloader IconLoader.cpp:509 Unable to load contents of file:///usr/share/icons/unity-icon-theme/places/svg/category-available.svg: Error opening file: No such file or directory
WARN  2012-02-02 14:02:56 unity.glib.dbusproxy GLibDBusProxy.cpp:255 Cannot call method InfoRequest proxy /net/launchpad/lens/askubuntu does not exist
WARN  2012-02-02 14:02:56 unity.glib.dbusproxy GLibDBusProxy.cpp:255 Cannot call method SetActive proxy /net/launchpad/lens/askubuntu does not exist

I am also getting Nautilus errors logged here. I do not remember what lenses I installed, or from where (Software Center, manual install, etc).

share|improve this question
    
Are you experiencing any negative symptoms besides the logged errors? –  Jjed Feb 2 '12 at 21:40
    
Yes, getting a lot of Nautilus errors as well. –  David Feb 3 '12 at 20:48
    
I don't recall the source- you have a recommended one, perhaps? –  David Feb 3 '12 at 20:48
    
What kind of errors? Just lines in a log file, or are you experiencing problems? –  Jjed Feb 3 '12 at 20:49
    
To differentiate, the Nautilus errors have been happening since I did a fresh install of 11.10 last week, including updates. –  David Feb 3 '12 at 20:51

1 Answer 1

As far as I can tell all those are mostly harmless. The call method errors happen to me every time as well, but the scopes/lenses are still working. I suspect they just take a bit to start. The missing icons are interesting and I've been trying to track that one down without any success. However, the dash looks fine to me, including icons.

So in summary, I think this is all safe to ignore. The missing icons might be a bug and I will file it as soon as I can figure out what's going on in more details.

Edit: bug filed for the missing icons: https://bugs.launchpad.net/unity-lens-applications/+bug/932212

I hope to post a patch to it today.

share|improve this answer
    
In a word- <awesome> and thank you! As far as I could tell, the lens(es) referenced in the .xsession-errors log appeared to be functioning correctly- at least the ones I know how to access and use so far. Just to be sure, I went back and checked in Synaptic PM that the relevant packages were installed, and marked them for re-installation, but no change. Your feedback on this issue was greatly appreciated. –  David Feb 15 '12 at 17:40

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.